Over ons

De Radio Omroep Stichting Assen is de omroep voor bewoners van woonzorgcentra en verpleeghuizen in de provincie Drenthe.

De ROSA is een onafhankelijke stichting, opgericht op 3 februari 1968.

De studio bevindt zich in zorg- en expertisecentrum “Anholt” in Assen.

 

Doelstelling

Als huisomroep heeft zij als doel het verzorgen van muziekprogramma’s voor bewoners van woonzorgcentra en verpleeghuizen.

 

Wat doet muziek?

Muziek is belangrijk. Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking. Als bewoners bijvoorbeeld niet goed meer kunnen praten, kunnen zij soms feilloos liedteksten meezingen.

Muziek geeft rust, activeert en maakt bewoners vrolijk als ze verdrietig zijn. Het roept herinneringen op.

Muziek voegt iets moois toe aan de kwaliteit van het leven van de bewoners.

 

 De ROSA-muziekcafés:

Een enthousiast team van vrijwilligers verzorgt het ROSA-muziekcafé: een gezellige middag voor de

bewoners en hun familieleden.

 

Overige activiteiten van ROSA:

De ROSA verzorgt 24-uurs radioprogrammering. Het programma-aanbod bestaat uit populaire, Nederlandstalige, streektaal, pop-, klassieke en religieuze muziekprogramma’s.

De ROSA verzorgt ook dagelijks om 9 uur een dagopening.

De ROSA heeft in meerdere zorginstellingen een beeldinformatiekanaal opgezet. Met deze beeldinformatiekanalen worden bewoners en bezoekers van de zorginstelling van actuele informatie voorzien.

Ook plaatst de ROSA natuur- en landschapsfoto’s, foto’s van gebouwen en evenementen in Drenthe op de tv-informatiekanalen.

 

De vrijwilligers van de ROSA

Bijna elke huisomroep – zo ook de ROSA – moet van beperkte financiële middelen rondkomen. Het is dan ook zaak zuinig met het geld om te gaan. Daarom draait de omroep volledig met vrijwillige medewerkers, die er vaak veel vrije tijd in steken. Momenteel verzorgt een groep van vijf vrijwilligers de radioprogrammering, de muziekcafés en de tv-informatiekanalen.

 

Locaties die gebruik maken van de diensten van de ROSA:

 

  • Anholt, Assen
  • Ceresstaete, Assen
  • Kloosterakker, Assen
  • Nieuw Graswijk, Assen
  • Slingeborgh, Assen
  • Vierackers, Assen
  • Wijde Blik, Assen
  • Hendrik Kok, Rolde
  • Driemaster, Smilde

 

Wilt u een muziekcafe in uw woonzorgcentrum of verpleeghuis organiseren of heeft u belangstelling voor onze andere activiteiten, neem dan contact met ons op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De ROSA is aangesloten bij de Vereniging van Huisomroepen Nederland (www.vhn.nl) en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41017690. RSIN van de ROSA is 816649200