Rosa op Social media

50-JARIG JUBILEUM RADIO OMROEP STICHTING ASSEN (ROSA) - PERSBERICHT

Op 3 februari 2018 bestaat de Radio Omroep Stichting Assen (ROSA) 50 jaar. De ROSA is een onafhankelijke stichting, opgericht in 1968. Als huisomroep heeft zij als doel het verzorgen van muziekprogramma’s voor bewoners van woonzorgcentra en verpleeghuizen in Assen. De studio bevindt zich in de Slingeborgh in Assen. 

 

ROSA-muziekcafés

Het ROSA-muziekcafé is een gezellige middag voor de bewoners en hun familieleden.  De ROSA verzorgt op diverse locaties in Assen muziekcafés ( Anholt, Ceresstaete, Kloosterakker, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh, Vierackers en De Wijde Blik) maar ook in Rolde (Hendrik Kok en De Wenning) en in Smilde (De Driemaster).  

 

Wat doet muziek

Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking. Als bewoners bijvoorbeeld niet goed meer kunnen praten, kunnen zij soms feilloos liedteksten meezingen. Muziek geeft rust, activeert en roept herinneringen op. Muziek voegt iets moois toe aan de kwaliteit van het leven van de bewoners.  

 

Overige activiteiten van ROSA:

Het ROSA programma-aanbod bestaat uit populaire, Nederlandstalige, streektaal, pop-, klassieke en religieuze muziekprogramma’s zoveel mogelijk afgestemd op de doelgroep. De ROSA verzorgt ook dagelijks om 9 uur een dagopening en overdag muziekprogramma’s voor de ontmoetingsruimten.  

 

De ROSA heeft in een vijftal zorginstellingen een beeldinformatiekanaal opgezet. Met deze beeldinformatiekanalen worden bewoners en bezoekers van de zorginstelling van actuele informatie voorzien. Ook plaatst de ROSA natuur- en landschapsfoto’s, foto’s van gebouwen en evenementen in Assen. 

 

De vrijwilligers van de ROSA

Momenteel verzorgt een groep van acht vrijwilligers de radioprogrammering, muziekcafés en de beeldinformatiekanalen. We zijn nog op zoek naar nieuwe medewerkers. Op 10 februari is er een open studio van 14.00 tot 16.00 uur in De Slingeborgh. Geïnteresseerden kunnen dan informatie krijgen over het werk van de ROSA. 

 

Bescheiden feest in februari

In februari a.s. krijgen bewoners van de zorginstellingen tijdens het ROSA-muziekcafé van de ROSA een traktatie bij de koffie/thee.